دوره تربیت مدرس استراتژی برای نوجوانان

ویژه

کرسی اصلی تربیت مدرس استراتژی برای نوجوانان

دوره حکمت و استراتژی برای نوجوانان مدرس‌پایه است. بنابراین دوره تربیت مدرس، رکن اصلی این نهاد آموزشی و تربیتی است. شرکت در این دوره به صورت حضوری است. اما تدریس، منوط به شرکت حضوری نیست. هر کس محتوای تدریس شده را مطالعه کرده و بیاموزد می‌تواند آماده تدریس شود.

برای آگاهی از چگونگی شرکت در جلسات و آشنایی با قوانین اینجا را بخوانید.

بنا بر تقدیر و لطف الهی، برای نخستین بار در ایران و جهان، اندیشکده یقین، استراتژی و دانش تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را برای کودکان متناسب‌سازی کرده و به سطح تدریس در دوره ابتدایی کشیده است. مصلحان، رهبران، تصمیم‌سازان و مدیران لایق را باید از کودکی ساخت. بدین منظور، یک دوره تربیت مدرس طراحی گردیده و با انتخاب ۳۲ نفر از اندیشه‌جویان دوره «کلبه کرامت» در مهر ماه ۱۳۹۰ نخستین دوره تربیت مدرس استرتژی برای کودکان آغاز شد. این مدرسین، هم‌زمان با آموزه‌گیری خود، تدریس در مقطع ابتدایی مدارس پسرانه را نیز آغاز کردند. تدریس در مقطع ابتدایی مدارس دخترانه نیز از سال بعد یعنی 1391 آغاز شد. دوره‌ی تربیت مدرس «استراتژی برای کودکان» مبتنی بر تعدادی از مهمترین روی‌کردهای طرح‌ریزی استراتژیک طراحی شده است. این دوره، با هدف ارتقاء توان «تصمیم‌سازی» و «تصمیم‌گیری»، «چاره‌سازی» و «سیاست‌گذاری» در کودکان طراحی شده است. دوره نخست به معلمی استاد حسن عباسی، شأن «کرسی» اصلی این دوره را دارد. بحمدالله این دوره با گذشت بیش از یک دهه از عمر خود همچنان ادامه دارد. اکنون بالغ بر ده‌ها دوره تربیت مدرس منبعث از الگو و محتوای دوره اصلی، در ایران و اقصی نقاط جهان برگزار شده است.

ستون فقرات دوره حکمت و استراتژی برای نوجوانان مانند دوره کودکان، دروس مربوط به متعلقات ایمان است. روی‌کردهای طرح‌ریزی استراتژیک و قدرریزی فقهی نیز محتوای سایر دروس این دوره را شکل داده‌اند. به این منوال، تا کنون حدود 35 جلسه به صورت اختصاصی برای دوره نوجوان تدریس شده و ان‌شاءالله و به فضل الهی ادامه دارد. اما علاوه بر دروسی که جناب استاد به صورت اختصاصی برای این دوره تدریس کرده‌اند، دروسی از دوره کلبه کرامت (لینک شود به سایت کلبه) مشخص شده‌اند که مجموعه این موارد، «سطح یک» دوره کلبه کرامت را شکل می‌دهند. [به بخش سطح‌بندی تدریس مراجعه کنید] نکته قابل توجه این است که این دوره، بیش از آن که هویت مستقلی داشته باشد، شأن تکمیلی برای دوره کودکان را دارد. [دوره کودکان را اینجا ببینید] چرا که ساخت انسان تراز انقلاب اسلامی (به جلسه انسان تراز استاد لینک شود) از دوران کودکی باید شکل بگیرد. بنابراین بهتر است پیش از آن که کودکان امروز به دوره نوجوانی برسند و در آن سنین تدریس حکمت و استراتژی برای ایشان آغاز شود، زودتر دست به کار شده و از اوان کودکی تدریس آغاز شود. به هر حال، طراحی این دوره به گونه‌ای است که اگر به صورت مستقل برگزار شود نیز امکان‌پذیر است.

یکشنبه‌ها یک هفته در میان، ساعت 15.
اطلاع‌رسانی برگزاری کلاس‌ها از طریق رسانه‌های رسمی اندیشسرا در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌گیرد.
کلاس‌ها در مجموعه اندیشکده یقین تشکیل می‌شود.

1- حضور برای عموم آزاد است.
2- حضور کودکان در کلاس بنا بر مقررات امکان‌پذیر است.
3- به روال همه دوره‌هایی که اندیشکده یقین برگزار می‌کند، ضبط صوتی یا تصویری جلسات ممنوع است. همه جلسات تصویربرداری شده و پس از تدوین بر روی سایت قرار می‌گیرند. همچنین همه پلات‌ها و نمودارهای تدریس شده در هر جلسه که برای تدریس لازم باشند، هم‌چنین فیلم‌ها، مستندها، کتاب‌ها یا اسناد دیگر به انتشارات تحویل داده شده یا در سایت بارگزاری می‌شوند.
پویش برگزاری دوره تربیت مدرس

چگونه دوره جدید تربیت مدرس برگزار کنیم؟

نهادسازی کنید؛ هر کجای ایران و جهان هستید یک دوره تربیت مدرس ایجاد کنید. همین الان دوره جدید خود را ثبت کنید

کجا برگزار کنیم؟

هر جایی می‌شود دوره را برگزار کرد؛ مسجد محل، پایگاه بسیج، فرهنگسراها، در خانه، و هر جایی که بشود چند جوان را گرد هم‌آورد.

  • مرحله 01.

برای چه کسانی برگزار کنیم؟

هر جوانی که می‌خواهد در رشد نسل آینده سهیم باشد می‌تواند در دوره شما شرکت کند. ممکن است برخی از ایشان پس از 20 یا 30 جلسه که از دوره طی شود، آماده تدریس به کودکان شوند که نورٌ علی نور می‌شود.

  • مرحله 02.

مدرس دوره چه کسی باید باشد؟

اگر خودتان یا دوست دیگری هست که از سوی اندیشسرا معرفی شود، می‌تواند مدرس دوره قرار گیرد. اما اگر چنین فردی را نداشتید، نگران نشوید. شما می‌توانید اصل ویدیوی جلسات استاد را برای حاضرین پخش کنید تا مستقیماً از محتوا بهره ببرند.

  • مرحله 03.

انتهای دوره چه زمانی است؟

تا اتمام پخش و تدریس تمام جلساتی که استاد عباسی در دوره اصلی تدریس کرده‌اند، دوره شما می‌تواند ادامه یابد.

  • مرحله 04.

در هر نقطه از ایران و جهان که دوره تربیت مدرس برگزار می‌کنید، اینجا ثبت کنید و به ما اطلاع دهید.

بخش ویژه مدرسین

هر آن چه مدرسان برای تدریس لازم دارند اینجاست. اگر هم مدرس نیستی و می‌خواهی مدرس شوی، برو بخش بعدی

دریافت ابزارهای کمک آموزشی برای تدریس

در این بخش همه ابزارهای کمک آموزشی که مدرس برای تدریس نیاز دارد شامل تصاویر، داستان‌ها، فیلم‌ها، کلیپ‌ها و ... که برای تدریس در کلاس لازم هستند به صورت دسته‌بندی شده تجمیع گردیده، و به سهولت قابل جستجو و استفاده هستند.

نکات مربوط به شیوه تدریس

در این بخش آداب تدریس، و ملاحظات مربوط به تعامل با آموزه‌گیران، اولیاء و کادر مدرسه و مدیران مربوطه بیان شده است. مطالعه این بخش برای مدرسین ضروری است.

شیوه تکامل تدریس و ارتقاء مدرسین

حکمت دریای بی‌کرانی است که انتها ندارد. اقتضاء تداوم مسیر در وادی تدریس استراتژی برای کودکان، پویایی است. به مجرد ایستا شدن در مسیر، اصل صیرورت و شدن نقض می‌شود. مدرسین لازم است با سازوکارهای ذکر شده در این بخش آشنا شده و آنها را پی بگیرند.

آیا مدرک هم می‌دهند؟

گواهی تدریس صرفا برای کسانی صادر می‌شود که توفیق تدریس پیدا کرده‌اند. مسئول دوره، گزارش تدریس مدرسین را به مسئولین اندیشسرا تحویل می‌دهد. پس از ارزیابی، گواهی تدریس برای ایشان صادر می‌شود.

فرآیند کار

چگونه مدرس شویم؟

برای تدریس حکمت و استراتژی برای کودکان حتما لازم نیست معلم رسمی باشید یا سابقه تدریس داشته باشید. فقط کافیست طبق چارچوبی که دوره برای شما تعریف می‌کند همراه ما باشید.

شرکت در دوره

اگر نمی‌توانید در دوره اصلی استاد به صورت حضوری شرکت کنید، سه راه دارید:

1- به صورت خودآموز، ویدیوهای جلسات دوره اصلی را مطالعه کنید.

2- در یکی از دوره‌هایی که نزدیک شما برگزار می‌شود شرکت کنید. از «اندیشسرا» بپرسید.

3- خودتان یک دوره جدید ایجاد کنید.

آمادگی برای تدریس

معمولا 20 یا 30 جلسه از دوره را مطالعه کرده باشید، آماده تدریس می‌شوید.

به بخش «شیوه تدریس» .مراجعه بفرمایید

کودکان حاضر هستند

هر کجا هستید و می‌توانید تعدادی کودک را گرد هم آورید می‌توانید تدریس به ایشان را آغاز کنید

در مسجد محله‌تان، پایگاه بسیج، فرهنگسرای محل‌تان، یا حتی در خانه خود یا خویشان‌تان می‌توانید بچه‌های خود، همسایه و اقوام را گرد هم آورید.

شروع تدریس

محتوایی که باید هر جلسه تدریس شود و شیوه ارائه آن در هر جلسه توسط استاد به دقت بیان شده است. ابزارهای کمک آموزشی را از «اینجا» بردارید.

با توکل به خدا از روی‌کرد آیت‌مدار شروع به تدریس کنید و به ترتیب طبق سطح‌بندی پیش بروید.

اگر مخاطب شما سنین بالاتر هستند یا ترکیبی از سنین مختلف هستند، حتما برای مشاوره از مشاورین دوره در اندیشسرا بهره ببرید.

سطح‌بندی دوره حکمت و استراتژی برای نوجوانان

تدریس مباحث دوره به صورت منضبط و بر اساس سرفصل‌بندی و سطح‌بندی باید انجام بگیرد. هر سطح معادل یک پایه تحصیلی در دوران ابتدایی است.